Ta fisket till en ny plats

, , Kommentarer inaktiverade för Ta fisket till en ny plats

Att ta en fisketur är för många väldigt avkopplande. Det är tyst, det är oftast stilla och man får sin tid att tänka. Det blir till slut en sport och för många blir det mer och mer intressant att börja tävla i det. Att ta sitt intresse till nästa nivå och åka till olika platser för att fiska kan vara en trevlig aktivitet för antingen familjen eller för kompisgänget.

Äldre par fångar stor fisk

Många företag som SWE Tours erbjuder även fiskeresor utomlands där man får ett helt utbud med fiskespö på ett en stor båt med erfarna kaptener. Bra områden att åka till är exempelvis Stilla Havet som har ett stort utbud av fisk.

Om man vill hålla sig till Sverige och ha en riktigt mysig sommarsemester kan man även ta sig till Stockholms skärgård som har ett unikt fiskevattenområde. Ännu bättre om man vill ta sig en tur till Norge, som har flera områden med rika fiskevatten. Exempelvis är området nordligast i Norge, Finnmarksvidda mycket rikt på öring, sik, gädda och aborre. I Hardangervidda är vattnet rikt på öring, och i Hemsedal kan du ordna ett fiskekort som täcker 18 sjöar och 4 älvar. Att ta sig dit med sina nära och kära, kanske hyra en stuga och stanna några dagar är ett tips på en fantastisk semester i Norden.

Att ha bra och ordentlig fiskeutrustning är såklart A och O på en sådan här resa. Att handla fiskespö över internet kan ibland vara fördelaktigt prismässigt. Bra fiskespön kan man även exempelvis hitta på fysiska affärer såsom Clas Ohlson.