Rätt klädd på fisketuren

, , Kommentarer inaktiverade för Rätt klädd på fisketuren

Det gäller att klä sig rätt för fisketuren, ofta innebär det bland annat att klä sig varmt. Moderna material som fleece exempelvis har gjort det lättare att hitta varma sköna kläder. Ett problem som emellertid kan dyka upp är att det kan vara svårt att hitta stora storlekar. Det gäller inte bara fleecetröjor utan även regnjackor och mjukisbyxor. Nu finns det faktiskt hjälp, ta en titt på dessa kläder som du köper på internet.

Tänk på säkerheten

Är du en man i den övre medelåldern tillhör du den grupp som har sämsta statistiken vad gäller drunkningsolyckor. Alltför många äldre män ge se ut på sjön för att fiska utan flytväst. Det går delvis att förstå på den tiden flytvästarna var stora och otympliga och gjorde det svårare att kasta ut betet eller dra upp näten. De moderna uppblåsbara västarna känns knappast att du har på dig.

Vattentätt fodral till mobilen

Det händer även en hel del olyckor med småbåtar kantrar och passagerarna kan med hjälp av sin flytväst ta sig i land på någon liten ö. Därifrån kan du ringa efter hjälp om telefonen har hållits torr. Du behöver alltså även en slags flytväst även till din mobil för att den ska vara till någon hjälp efter ett haveri.