Meta

Att meta abborre och andra fiskar som är av relativt liten karaktär är väl något som nästan alla har gjort någon gång i livet. Många får säkert när de tänker på att meta, flashbacks från barndomens somrar när man strax innan solnedgången satt på sitt speciella metarställe med resten av familjen.

Avslappning

Oavsett vad man har för avsikt med att meta så är det en aktivitet som är otroligt avslappnande och ger möjlighet till det som vi idag kan kalla för sällan skådad avkoppling. Idag är man nästan alltid uppkopplad och tillgänglig för andra. Nu har du möjlighet att slappna av, kanske med lite musik i dina öron och en avslappnad sittställning i väntan på napp.

Spö, bete och kork

Att meta är egentligen en ganska genialisk uppfinning. För den som utom rimligt tvivel nu inte har testat på att meta så kommer här en kort förklaring om hur det går till.

Anrättningen består av ett spö där det är fäst en lina som är den man använder för att fästa sänke (en liten tyngd), kork (en kork som ligger på ytan) och en krok (som fisken ska bita fast i). Det fungerar som så att du på kroken fäster en mask som fungerar som bete för fisken. Därefter ”kastar” du ut linan med mask på kroken, vilken tack vare sänket sjunker ned till valt djup. Korken lägger sig på ytan där den flyter. Det finurliga är då att om en fisk hugger på kroken och drar denna nedåt, då kommer korken att följa med ner under vattnet  – vilket du givetvis noterar och kan dra upp din fisk.