Klä dig rätt inför jakten

, , Kommentarer inaktiverade för Klä dig rätt inför jakten

Jaktsäsongen är för många den stora höjdpunkten på året. Det är viktigt att klä sig på rätt sätt för att jakten ska bli en så bra upplevelse som det är möjligt.

Numera finns det bra material som är framtagna för att hålla värmen, reglera värmen och för att hålla oss torra. Dessutom finns det kläder som är tillverkade för att vi ska kunna röra oss flexibelt i dem. Ett tips är att ta en titt på nätet för att få en bra inblick på hur utbudet på fritidskläder ser ut.

Klä dig efter väder

Eftersom att jakten sker utomhus behöver vi, som det klassiska ordspråket säger klä oss efter väder. Innan du beger dig ut på jakt ska du alltid kolla väderleksrapporten och välja plagg därefter. Ett tips är att klä dig i flera lager så att du får bättre förutsättningar att hålla värmen. När du klär dig i flera lager kan du ta av dig ett lager eller två allt eftersom att dagen går och värmen stiger.

Bekvämt

Sist men inte minst behöver du tänka på att välja de plagg som är enkla att röra sig i. Välj hellre ett par flexibla fritidsbyxor istället för jeans. Sedan ska plaggen sitta bekvämt på kroppen.