Härligt med vinterfisket

, , Kommentarer inaktiverade för Härligt med vinterfisket

Vintern är en väldigt speciell tid för den som älskar att fiska. Om man vanligtvis fiskar med kastspö eller fluga så blir vinterfisket väldigt annorlunda. Det fryser till på de flesta insjöar där man kanske vanligtvis brukar fiska från båt eller strandkanten.

Nu får man borra hål i isen och ägna sig åt pimpelfiske istället. Det kan vara spännande ändå att sitta vid ett pimpelhål och fiska. Man kan känna hur fisken snurrar kring betet och nafsar i maggoten eller vad man nu agnar med. Om solen skiner så kan man lägga sig för att kika ner i hålet. Kanske kan man få se hur fisken är där och på väg att hugga i kroken.

Hela upplevelsen att vara ute en vinterdag på is och pimpla är så mycket mer än fiske. Kanske har man gjort upp en eld vid lämpligt ställe vid kanten av sjön och man kan gå dit och koka sig en kopp kaffe eller äta medhavd mat. Det går ju naturligtvis att grilla den fisk man fångat och inget slår en nyss fångad röding med lite salt och på elden. Snabbt blir den klar för att äta. Lite smör på en bit tunnbröd och på med den nyss grillade fisken.