Bra vatten att fiska i

, , Kommentarer inaktiverade för Bra vatten att fiska i

Sverige är ett land med utmärkta fiskemöjligheter, både vad gäller havsfiske och insjöfiske. Här kommer några tips på var man kan hitta bra fiskevatten i landet och vad som finns i dessa.

Fiskekort

I Öresund utanför den skånska västkusten finns en hel del fisk att tillgå, bland annat i form av torsk, makrill och horngädda. På andra sidan, det vill säga på den skånska östkusten, finns bland annat lax och öring att tillgå. Just lax hittar man för övrigt även i Mörrumsån i Blekinge, som är vida känt för sitt fina laxfiske.

Till Västkusten är det många som åker för att fiska, vilket inte är så konstigt eftersom man här hittar Sveriges kanske bästa vatten att fiska i med över 100 olika arter, bland dessa bland annat makrill, torsk, sej och så givetvis hummer.

Bra insjöfiske hittar man bland annat i Sveriges näst största sjö Vättern, där man kan fiska bland annat röding, insjölax och gädda.

Även i de nordligare delarna av landet hittar man en hel del fisk, bland annat i form av gädda, lax och så givetvis fjällröding, vilken trivs extra bra i kalla och klara fjällsjöar.